راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن

راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن

مغز انسان جزو پیچیده ترین مخلوقات الهی در جهان شناخته شده است که حافظه با وجود  فعل و انفعالات درون مغزی یکی از مواردی است که همیشه مورد توجه دوستداران تقویت حافظه و به ویژه دانش آموزان قرار گرفته است. بشر هر روز کارهای جدیدی را برای تقویت حافظه انجام می دهد. حافظه به عنوان ثبت اطلاعات در ذهن ،اساس و پایه یادگیری را تشکیل می دهد.یکی از مواردی که دانش آموزان هر مقطعی با آن رو به رو هستند و بعضا دنبال راه کارهایی برای تقویت آن می باشند  تقویت حافظه در یادگیری مطالب درسی آن ها می باشد.در اصل تقویت حافظه قوی برای درس خواندن و یا به صورت کلی تقویت هوش بستگی به سلامت مغز دارد، پس چیزی به عنوان حافظه یا هوش بد وجود ندارد.دانش آموزان  با وجود حجم زیاد مطلب و مدت زمان کافی برای به خاطر سپردن اطلاعات مورد نیاز به انجام موارد اولیه ای دارند که در این مطلب به آنها اشاره می شود.

 1-پیش از امتحان، قدم بزنید

ثابت شده است که ورزش کردن حافظه‌ را تقویت کرده و قدرت مغز را افزایش می‌دهد. پژوهش انجام شده توسط دکتر چاک هیلمن از دانشگاه ایلینوی، نشان می‌دهد حدود ۲۰ دقیقه ورزش پیش از امتحان، می‌تواند موجب بهبود عملکرد فرد شود.

2- مطالب را با صدای بلند بخوانید

درست است که با انجام این کار ممکن است کمی دیوانه به نظر برسید، ولی حتما این روش را امتحان کنید. وقتی مطالب را با صدای بلند می‌خوانید، از اینکه چقدر این کار موجب به خاطر سپردن مطالب بیشتری می‌شود، شگفت‌زده خواهید شد. هشدار: هرگز این روش را در کتابخانه‌ای شلوغ امتحان نکنید.

3-چیزهایی را که یاد گرفته‌اید به دیگران آموزش بدهید

بهترین راه برای آزمایش اینکه آیا واقعا مطلبی را فهمیده‌اید یا نه، این است که آن را به شخص دیگری آموزش بدهید. اگر کسی را پیدا نمی‌کنید که به توضیحات شما در مورد قضیه‌ی فیثاغورس گوش بدهد، می‌توانید به کلاسی پر از حیوانات اسباب‌بازی درس بدهید!

راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن
راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن

4-ارتباط‌های ذهنی یا نقشه ذهنی ایجاد کنید

توانایی ایجاد ارتباط میان مطالب، علاوه بر اینکه راهی ساده برای به یادآوردن اطلاعات است، می‌تواند به عنوان سوختی برای خلاقیت و هوش عمل کند. استیو جابز می‌گوید:استفاده از نقشه‌های ذهنی (Mind Map) راه ساده‌ای برای ایجاد ارتباط میان ایده‌هاست که از طریق ایجاد یک مرور تصویری از ارتباط‌های مختلف انجام می‌شود.

5-به خودت جایزه بده

پاداش دادن به خود، می‌تواند طیف گسترده و وسیعی داشته باشد.راه ساده‌اش این است که به خودتان خوراکی جایزه بدهید. تنقلاتی مثل فندق و پسته و حبوبات به شدت به تقویت حافظه برای درس خواندن کمک می‌کند.

راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن
راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن

 6-گروهی درس بخوانید

یکی از راه های تقویت حافظه برای درس خواندن، مطالعه‌ی گروهی است. درس خواندن در گروه، به شما کمک می‌کند تا نظرات تازه‌ای را از دیگران بشنوید و تجربه‌ی درس خواندنِ خود را بهبود دهید. با درس خواندن به صورت گروهی، می‌توانید مطالب را با دوستان‌تان به اشتراک بگذارید، در مورد ایده‌ها با یکدیگر بحث کنید، با اعضای گروه تعامل داشته باشید و در حل مسائل و مشکلات درسی، به یکدیگر کمک کنید.

7-تمرین، تمرین، تکرار و تکرار!

تمرین و تکرار و پاسخ به سؤالات امتحانات قبلی، می‌تواند کمک کند تا مغزتان برای بازیابی اطلاعات، تمرین کند.بهتر است برای مرور مطالب شرایطی مشابه با شرایط واقعی ایجاد کنید. مثلاً اگر برای کنکور می‌خواهید تست بزنید، شرایط کنکور را بازسازی کنید. بدون برخاستن، وقت محدود و حتی کیک و ساندیس کنار دستتان!

8 فیلم مستندی مرتبط با موضوع درس‌تان تماشا کنید

فیلم‌های مستند، ابزار سرگرم‌کننده‌ای هستند که تمام ماجرا را در یک بازه‌ی زمانی کوتاه، فشرده می‌کنند. تماشای فیلم مستند به شما کمک می‌کند تا جزئیات مهم مربوط آن موضوع را به خاطر بسپارید و حتی شاید با گفتنِ اینکه ابتکار عمل به خرج داده‌اید و فیلمی در مورد موضوع درس‌تان مشاهده کرده‌اید، نمره‌ی اضافه‌ای را هم به دست بیاورید!

راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن
راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن

9- تغذیه مناسب

سعی کنید حتما صبحانه بخورید؛ به‌خصوص در ساعات اولیه صبح و در آن از مواد مغذی استفاده کنید. خوردن مواد مختلف به فاصله‌های کم، استفاده زیاد از سردی‌جات مانند ماست ترش، دوغ، پنیر، گوشت گاو و … بر حافظه تاثیر منفی می‌گذارند.خواب مناسب، استراحت، تغذیه مناسب و منظم، مزاج مرتب، مطالعه در زمان مناسب (نه بلافاصله بعد از صرف غذا) خوردن مقدار مناسبی از خرما یا کشمش، عسل و گردو به همراه پنیر، آجیل به مقدار کم، تنفس عمیق در هوای سالم و ورزش صبحگاهی، استفاده از شیر یا شیر کاکائو در صورت امکان، استراحت نیم ساعته در نزدیکی ظهر، بیدار ماندن بعد از نماز صبح یا بعد از طلوع آفتاب، خودداری از خواب نزدیک غروب آفتاب موجب نشاط و فعالیت مغز و طبیعتا تقویت حافظه برای درس خواندن می‌شود. استفاده از مقدار کمی زنجبیل در غذاها (به جای ادویه دیگر یا همراه آن‌ها) نیز مفید است.

برای تقویت حافظه، مصرف آنتی ‌‌اکسیدان‌‌ها (مثل میوه‌ و سبزی‌ها) که از سلول‌های بدن دفاع و آن‌ها را تغذیه می‌کند، پیشنهاد می‌شود.اهمیت لسیتین بر تقویت حافظه ثابت شده است. لسیتین پیش‌ساز استیل کولین است و استیل کولین یکی از انتقال‌دهنده‌های عصبی اصلی مغز است. منابع غذایی لسیتین شامل عدسی، ذرت، شیر، زرده تخم‌مرغ، تخم آفتابگردان، جوانه گندم، بادام زمینی، آرد جو و سر، کبد (جگر) گوساله و … می‌باشد. ولی از همه بیشتر در لوبیای سویا یافت می‌شود. مقدار لسیتین موجود در لوبیای سویا بسیار بالاتر از لسیتین سایر مواد ذکر شده است. در نتیجه مصرف سویا را اکیدا توصیه می‌کنیم.عسل، خرما و پنیر، عسل، خرما و پنیر مواد غذایی بسیار خوبی هستند که می‌توانید صبح روز امتحان استفاده نمایید

10-محیط مناسب

یکی از راه‌های مناسب و ابتدایی که در تقویت حافظه برای درس خواندن بسیار مؤثر واقع می‌شود، محیطی است که شما در آن قرار دارید و درس می‌خوانید. شما موظف هستید جهت سهولت در تقویت حافظه خود یک مکانی را انتخاب کنید که در آن مکان راحت باشید و از صداهای اضافه، تصاویر مزاحم و عواملی که حواس شما را پرت خواهد کرد دور بمانید. از عواملی که باعث حواس‌پرتی شما می‌شود می‌توان به تلویزیون، موبایل، روزنامه، لپ‌تاپ و … اشاره کرد. جالب است بدانید با توجه به تحقیقاتی که محققان انجام داده‌اند بهتر است جهت افزایش بازدهی بالا هر از گاهی جای ثابت درس خواندن خود را تغییر دهید و در محیط جدیدی بنشینید.

11-بهترین داروی تقویت حافظه

بعضی از داروهای گیاهی برای تقویت حافظه مورد استفاده قرار می گیرند و استفاده می شوند. بالا بودن مقادیر قسقر و پتاسیم در این گیاهان دارویی و همچنین طبع گرم آن ها به تقویت حافظه کمک می کند و از ایجاد فراموشی در حافظه انسان جلوگیری می نماید.بعضی از این گیاهان موثر برای داشتن حافظه قوی عبارتند از: آویشن، اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انجیر، بادام، جین سینگ، چغندر، خردل، زعفران و سیر.استفاده از موارد ذکر شده و رعایت موارد تغذیه ای در عادات غذایی می تواند به تقویت حافظه بلند مدت و جلوگیری از تضعیف حافظه و فراموشی کمک قابل توجهی نماید.

12-زمان منناسب

علاوه بر مکان مطالعه، زمان مطالعه نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. مطالعه کردن در زمان نامناسب نه تنها حافظه ما را تقویت نمی کند، بلکه می تواند تاثیر منفی نیز بر آن بگذارد. بدون شک همه شما افرادی را دیده اید که چند ساعت مانده به شروع یک آزمون، دیوانه وار در حال مطالعه مطالب مربوط به آزمون هستند. این کار نه تنها به فرد کمکی نمی کند، بلکه باعث می شود مطالبی که فرد قبلا مطالعه کرده و در حافظه او ثبت شده اند هم از یاد او بروند و یا فرد در دسته بندی آنها دچار مشکل شود.

یکی دیگر از عواملی که انجام دادن آن باعث تقویت حافظه برای درس خواندن نمی شود، مطالعه کردن در حالی است که احساس خستگی و خواب آلودگی داریم. این کار باعث خستگی مغز هنگام مطالعه شده و در این شرایط مغز قادر نخواهد بود تا مطالب را به خوبی یاد گرفته و درون حافظه دسته بندی کند. به همین خاطر وقتی میخواهیم مطالب را به یاد بیاوریم، مغز ما قادر به انجام چنین کاری نخواهد بود. یادتان نرود که جلسات مطالعه تان را بیش از حد طولانی نکنید و حتما در بین آنها زمانهایی را به استراحت اختصاص دهید.

راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن
راهکار های تقویت حافظه برای در س خواندن

13-همه چیز را به شب امتحان موکول نکنید

یکی از بدترین عاداتی که ایرانی ها دارند، به تعویق انداختن کارهایشان تا دقیقه آخر یا به اصطلاح دقیقه ۹۰ است. مطالعه حجم زیادی از مطالب در شب امتحان، مغز شما را با یک بمباران اطلاعاتی روبرو می کند که خود این موضوع تاثیر منفی بر روی حافظه شما خواهد گذاشت. بهترین راه برای تقویت حافظه برای درس خواندن این است که مطاالب را کم کم و در طول ترم مطالعه کنید. این کار علاوه بر اینکه باعث فشار آمدن به مغز شما نمی شود، از طرفی به شما ابن امکان را می دهد که مطالبی را که در طول ترم مطالعه کرده اید را در روز های منتهی به امتحان تنها مرور کنید و به راحتی آنها را بیاد بیاوردید.

 

بیشتر بخوانید
قاتل موفقیت

برای دریافت وقت  باکلینیک روانشناختی رسش با شماره۸۸۹۷۰۴۹۴-۰۲۱تماس بگیرید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *