چگونه با حسادت در کودکان مقابله کنیم؟

چگونه با حسادت در کودکان مقابله کنیم؟

با حسادت باید به شیوه درست مقابله کرد، در غیر این صورت، تاثیر معکوسی بر کودک خواهد گذاشت. در ادامه، مواردی مطرح شده است که می‌توانید آن‌ها را برای مقابله با حسادت در کودکان به کار ببرید.

۱. به صحبت‌ های کودک گوش کنید

حسادت احساسی سطحی نیست، بلکه ریشه‌های بسیار عمیقی در وجود کودک دارد. بنابراین، بهتر است با کودک صحبت کنید و به نگرانی‌ها و دلایل بروز احساس حسادت در او گوش دهید. گوش دادن به ترس‌ها، نگرانی‌ها و دل‌مشغولی‌های کودک می‌تواند به او برای غلبه به احساس حسادت کمک کند.

۲. احساسات منفی کودک را تبدیل به احساسات مثبت کنید

جهت‌دهی مثبت به افکار منفی کودک می‌تواند به او برای مقابله با حسادت کمک کند. اگر خواهر و برادر یا دوست کودکتان در درس‌هایش بهتر از اوست، بهتر است کودک را تشویق کنید تا، به‌جای داشتن احساسات ناخوشایند نسبت به کسانی که در کارها و درس‌ها بهتر از او عمل می‌کنند، سخت مطالعه کند و نمرات بهتری بگیرد.

۳. با کودک همدلی کنید

ممکن است کودک رفتار منفی و خشنی داشته باشد، اما بهتر است به او توجه نشان دهید و با او همدلی کنید. از سرزنش کردن یا تنبیه کودک خودداری کنید. توجه داشته باشید که کودکتان از نظر هیجانی در شرایط سختی قرار دارد و به همدلی شما برای مقابله با این شرایط نیازمند است.

۴. اهمیت سهیم شدن با دیگران را برای کودک شرح دهید

لازم است هر کودکی اهمیت توجه و سهیم شدن با دیگران را بیاموزد. وقتی کودک یاد بگیرد که داشته‌هایش را با دیگران سهیم شود، این آموخته نه‌تنها به او در پیدا کردن دوست کمک می‌کند، بلکه حتی احساس حسادت را در او از بین می‌برد.

۵. از مقایسه خودداری کنید

مقایسه سبب ایجاد هیجانات منفی و احساس کم‌ارزشی در فرد می‌شود، بنابراین، کودک را با برادر و خواهر یا دوستانش مقایسه نکنید. هر کودکی منحصربه‌فرد است و استعدادهای متفاوتی دارد. ببینید کودکتان در چه کاری استعداد دارد و به‌جای مقایسه او با دیگران، کمک کنید مهارت‌هایش را گسترش دهد و به آن‌ها مسلط شود.

۶. کودک را بیش از حد تشویق نکنید

شما کودکتان را دوست دارید و ممکن است گاه و بیگاه او را به دلیل تلاش‌ها و سخت‌کوشی‌هایش تشویق کنید، اما بهتر است از تشویق بیش از حد بپرهیزید. ممکن است کودک را، در موقعیت‌هایی که کودکان دیگر به‌راحتی موفق می‌شوند، بیش از حد تشویق کنید و باعث ایجاد احساس خودبرتری در کودک شوید. پس بهتر است از انجام این کار خودداری کنید.

۷. از مقایسه عملکرد تحصیلی کودک با سایر کودکان خودداری کنید

توصیه می‌شود از مقایسه عملکرد کودکتان در مدرسه با عملکرد خواهر و برادر یا دوستانش خودداری کنید. این کار ممکن است سبب ایجاد احساس دشمنی و حسادت در کودکان شود. اگر عملکرد تحصیلی کودک خوب نیست، بهتر است، به‌جای مقایسه او با دیگران، کودک را به سخت‌کوشی در درس خواندن و گرفتن نمرات بهتر تشویق کنید.

۸. رفتار مثبت را به کودک القاء کنید

تا حد امکان، سعی کنید از مواردی که سبب ایجاد هر نوع احساس حسادت در کودک می‌شوند دور بمانید. توصیه می‌شود عشق‌ورزی، سهیم شدن و توجه را از همان دوران کودکی به او بیاموزید، همچنین، آموختن مسائلی درباره احساس حسادت می‌تواند به کودک در مقابله بهتر با این احساس کمک کند.

کودکان در چه شرایطی احساس حسادت می‌کنند؟
کودکان در چه شرایطی احساس حسادت می‌کنند؟

 

بیشتر بخوانید
انحراف مازوخیسم چیست

کودکان در چه شرایطی احساس حسادت می‌کنند؟

یکی از مواردی که موجب می‌شود کودکان احساس حسادت کنند، هنگامی است که والدین فرزندشان را زیاد با دیگران مقایسه می‌کنند و به نتیجه رقابت‌ها بسیار اهمیت می‌دهند.

همچنین والدینی که سبک فرزندپروری سهل‌گیرانه دارند، فرزندانشان همیشه بی‌رقیب هستند و در موقعیتی قرار نگرفته‌اند که شکست و ناکامی را تجربه کنند، بنابراین هنگامی که در شرایطی قرار می‌گیرند که احساس مالکیت آنها یا توجهی که همیشه به آنها می‌شده است، به خطر می‌افتد، احساس حسادت می‌کنند. به طور مثال هنگامی‌که فرزند جدیدی در خانواده متولد می‌شود یا دوست کودک اسباب‌بازی‌های جدیدی دارد که او آنها را ندارد، در این موارد هم کودکان حسادت می‌کنند.

چگونه با حسادت در کودکان مقابله کنیم؟

چگونه با حسادت در کودکان مقابله کنیم؟

 برای دریافت وقت مشاوره باکلینیک روانشناختی رسش با شماره۸۸۹۷۰۴۹۴-۰۲۱تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *