ورود  کودکان به مهدکودک

مهدکودک برای کودکان مناسب است؟تحقیقات نشان داده است کودکانی که در مهدکودک بازی می کنند از نظر اجتماعی و علمی عملکرد بهتری در پیش دبستانی و در سطوح بالاتر دارند نسبت به کودکانی که در مهد فقط بر روی فعالیت های علمی آنها توجه می شود. این مسئله نشان دهنده ی این است که کودکانی که در مهدکودک هیچ فعالیت علمی ندارند بعدا به سرعت می توانند این مسائل علمی را یاد بگیرند

برخی والدین به علت مشغله کاری خود مجبور به فرستادن کودک به مهدکودک می‌شوند. برخی دیگر هم علی رغم اینکه شاغل نیستند، ترجیح می‌دهند کودک خود را به مهدکودک بفرستند تا روابط اجتماعی او را تقویت کنند و یا او را از آموزش‌های قبل ورود به دبستان بهره‌مند سازند.برای شناخت بیشتر در زمینه تربیت مناسب کودکان کلیک کنید.

مهدکودک برای کودکان مناسب است؟

آیامهدکودک برای کودکان مناسب است؟

آماده سازی کودک برای ورود به مهدکودک

برای فرستادن کودک به مهدکودک از قبل با او در مورد این مکان صحبت کنید. گاهی اوقات در مورد مهدکودک و کارهایی که کودکان دیگر در آن جا انجام می‌دهند با او صحبت کنید. بگذارید ذهنش از قبل در مورد آن آماده شود. اگر کودکی را می‌شناسید که به مهدکودک می‌رود می‌توانید از او به عنوان الگو استفاده کنید.

سنی که برای فرستادن کودک به مهد نامناسب است

پیش از سه سالگی توصیه نمی شود که کودک را به مهد بفرستید زیرا بچه های زیر سه سال نیازمند توجه متمرکزتر در خانواده هستند و مربی مهد نمی تواند فقط به او توجه کند بنابراین ممکن است روحیه کودک آسیب ببیند پس تا سه سالگی بهتر است نزد مادر یا مادربزرگ پرستاری شود.

چه سنی برای مهدکودک رفتن مناسب است؟

بسیاری از کودکان در سنین 5 و یا 6 سالگی از مهارت های علمی ، جسمی و ذهنی لازم برای شروع آموختن دروس مختلف در مهد کودک برخوردار هستند اما کودکانی که زودتر از موعد به دنیا آمده اند ممکن است دیرتر این آمادگی ها را کسب کنند .

مزایای فرستادن کودک به مهدکودک

مهدکودک رفتن فرزندانتان می‌تواند منافع خوبی برای شما و او به همراه داشته باشد:

بیشتر بخوانید
 بازی درمانی چیست و چه فوایدی دارد؟

_مهدکودک بستر مناسبی برای آموزش‌های متناسب با سن کودک شما می‌باشد. در مهد کودک مهارت‌هایی از جمله شمارش یا شعر‌های کودکانه یا زبان دوم به آن‌ها آموخته می‌شود.

_فرستادن کودک به مهدکودک رشد اجتماعی را تسهیل می‌کند. کودک یاد می‌گیرد چگونه با کودکان هم سن خود و همینطور با مربیان تعامل کند.

_مهدکودک اولین فرصت برای تجربه استقلال از مادر می‌شود.

_کارگروهی مثل گروه سرود، نمایش‌های عروسکی و تئاتر و سایر بازی‌های گروهی که انجام می‌دهند، باعث می‌شود یاد بگیرد و بداند چطور با دیگران همکاری کرده تا به هدف مشترکی دست پیدا کنند.

_فرستادن کودک به مهدکودک به پرورش قوای ذهنی و همینطور مهارت‌های جسمانی وی کمک می‌کند.

_ساعاتی که کودک در مهدکودک سپری می‌کند فرصت خوبی برای مادر است تا به امور شخصی خود بپردازد یا استراحت کند.

_کودک با قرار گرفتن در محیط مهد کودک برای مدرسه رفتن و ورود به محیط اجتماعی گسترده‌تر آماده می‌شود.

ترس از رفتن به مهدکودک

اگر به نظر می آید که کودک از رفتن به مهدکودک می ترسد، والدین باید او را به تدریج با محیط جدید آشنا کنند. در آغاز، مادر یا پدر می توانند همراه کودک باشند و نزدیک او بمانند تا زمانی که کودک مشغول بازی است. آنها هر روز می توانند مدت بیشتری در مهد بمانند تا اینکه کودک بخواهد جزیی از بقیه گروه کودکان شود.

پوالدین باید کمک کنند که مهدکودک برای فرزندشان تجربه ای مثبت و با استرس کمتر باشد. اگر پدر یا مادر مشکل خاصی مثل احساس های مبهم از گناه، ترس یا اضطراب در هنگام جدا شدن از کودک دارند و نمی توانند به راحتی از فرزندشان جدا شوند بهتر است مشاوره ای در مورد مسایل مربوط به خودشان داشته باشند؛ زیرا این احساسات، کودک را تحت تاثیر قرار می دهد.اگر کودک با فراهم آوردن تمام شرایط باز هم مساله دارد و بعد از حدود یک ماه هنوز برای رفتن به مهد گریه می کند نیاز است که به وسیله یک متخصص بررسی شود.

بیشتر بخوانید
علائم سندرم داون

سخن پایانی

1) خودتان کودک را با مهد آشنا کنید: کجا اتاق اوست و جای دست شویی را نشان اش بدهید و او را به مربیان معرفی کنید.

2) با کودک خود راجع به مهدکودک و اینکه آنجا چه فعالیت هایی انجام می شود، صحبت کنید: اسباب بازی، بچه ها، خواب، قصه، موسیقی و…

3) برای ورود کودک خود به مهدکودک از قبل علاقه مندی، حمایت و تشویق لازم را فراهم آورید.

4) اگر کودک نگرانی دارد بگذارید آن را بیان کند. او می تواند اشیای آشنا و یا حتی عکس هایی را از خانواده همراه خود داشته باشد.

5) زمان فعالیت های روزانه کودک را از قبل متناسب با شرایط مهدکودک رفتن او فراهم آورید

7) وقتی تصمیم گرفتید کودکتان را به مهدکودک بفرستید، در تصمیم خود جدی باشید و اگر مشکلی پیش آمد، سعی کنید مشکل را رفع نمایید، نه اینکه از مهد رفتن کودک تان انصراف دهید.

7) حتما سر ساعت تعیین شده برای بردن فرزندتان از مهد اقدام کنید و کودک را منتظر نگذارید زیرا باعث استرس ميشود.

8) وقتی کودکان از نگرانی های شان برای مهد رفتن می گویند به آنها گوش دهید و بگویید بچه های دیگری هم این مساله را داشته اند و بعضی از آنها می ترسند؛ چون نمی دانستند که چه طور باید به مربی خود بگویند که می خواهند دست شویی بروند یا گرسنه هستند. گاهی پیش می آید که بعضی از بچه ها، بچه های دیگر را اذیت می کنند و کودکان نمی دانند که چه کار باید بکنند، بنابراين درمورد مشكلات فرزند خود بپرسيد و آنها را راهنمايي كنيد.

9) همه والدین بايد گاهی سرزده به مهد بروند تا از وضعیت فرزندشان مطلع شوند. با آگاهی شما، صبر و شکیبایی تان و حتی گاهی کمی جدیت شروع مهدکودک می تواند خاطره ای هیجان انگیز و لذت بخش برای فرزندتان باشد.

مهدکودک خوبه؟

 برای دریافت وقت مشاوره باکلینیک روانشناختی رسش با شماره۸۸۹۷۰۴۹۴-۰۲۱تماس بگیرید

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *